Política 23/08/2014

Herrera (ICV) també participarà en la V de la Diada en defensa de la consulta del 9-N

El líder ecosocialista se suma així a altres dirigents d'Iniciativa que també hi aniran. En la Diada del 2013, Herrera no va anar a la Via Catalana i va estar encerclant l'edifici de La Caixa

Efe
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, participarà també al costat d'altres destacats dirigents de la coalició ecosocialista en la V de la Diada per defensar la consulta del 9 de novembre davant de l'actitud "negativa" del PP, que s'oposa a deixar-la celebrar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si bé l'any passat Herrera no va anar a la Via Catalana que també va convocar l'ANC perquè va considerar que aquesta iniciativa tenia un marcat perfil independentista i no representava totes les sensibilitats que defensen la consulta –ell va anar amb Procés Constituent a encerclar La Caixa–, en la Diada d'aquest any sí que participarà en la convocatòria de l'Assemblea, ja que segons la seva opinió defensa el dret dels catalans a decidir la relació entre Catalunya i Espanya a les urnes.

Segons que ha explicat Herrera en una entrevista a l'agència Efe, la coalició ecosocialista estarà àmpliament representada en la V i, en concret, el dirigent d'ICV serà present en el tram comprès entre la Universitat de Barcelona i la conselleria d'Economia, on han centrat la seva convocatòria diverses entitats socials que volen unir la reivindicació nacional i la social.

"Participaré en la Via Catalana perquè reivindica poder votar, i jo crec que un problema polític es resol políticament i democràticament" mitjançant la consulta, sosté Herrera.

Afegeix que la Via Catalana és la "millor expressió que es pot fer" en aquesta Diada a les portes del 9-N i davant una "actitud negativa" del PP a l'hora de permetre que se celebri.

Respecte a la consulta del 9-N i davant la previsible impugnació del govern espanyol, Herrera ha defensat una "resposta unitària i contundent" dels partits pro consulta i de la societat i una "mobilització" ciutadana "quantificable" que expressi davant el món "la voluntat transversal i molt majoritària" dels catalans de poder decidir el seu futur polític a les urnes.

Preguntat si aquesta mobilització ciutadana podria traduir-se en una gran manifestació com la que es va produir el 2010 contra la sentència de l'Estatut, Herrera ha precisat que "pot ser una gran mobilització" però ha de "ser alguna cosa més que una gran mobilització".

"Cal demostrar que la majoria dels catalans volen votar i no ens deixen", ha dit el líder d'ICV, sense concretar més aquesta proposta dels ecosocialistes perquè insisteix que cal anar "pas a pas".

stats