Política 15/03/2014

Herrera: "El PP actua com Robin Hood però a l'inrevés"

El líder ecosocialista critica l'informe d'experts per a la reforma fiscal, que considera de "dretes i recentralitzadora"

Acn
2 min
El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, durant la roda de premsa d'aquest divendres al costat del candidat ecosocialista a les europees, Ernest Urtasun / ACN

BarcelonaICV s'oposa a l'informe d'experts presentat pel govern espanyol aquest divendres i que ha de servir per fer una posterior reforma fiscal. El coordinador nacional del partit, Joan Herrera, ha denunciat aquest dissabte que el PP actua "com Robin Hood però a l'inrevés", ja que "en comptes de redistribuir la riquesa, el que fa és que acumulin més els que més tenen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha assenyalat que la reforma fiscal que vol dur a terme l'executiu de Rajoy "és especialment greu", ja que "ja tenim la societat més desigual de la Unió Europea després d'Estònia". Ha considera que la reforma és de "dretes i recentralitzadora", i ha posat com a exemples la baixada de l'IRPF en els trams alts, la reducció dels mateixos, la pujada de l'IVA, l'eliminació d'impostos patrimonials, així com dels impostos autonòmics i locals.

Per aquest motiu, el líder d'ICV ha fet una crida a la mobilització per aconseguir una major redistribució de la riquesa: "És hora que ens plantem, que diguem prou i plategem la necessitat que es redistribueixi la riquesa i es planti cara als que volen sortir de la crisi augmentant la desigualtat". En una setmana en què s'ha celebrat al Parlament un ple monogràfic sobre la pobresa, Herrera ha alertat sobre la necessitat d'explicar que en l'origen de la pobresa "hi ha la desigualtat", i ha afirmat que calen polítiques "noves i unitàries" per posar-hi fi.

El reglament dels CIEs "arriba tard"

Herrera ha fet aquestes declaracions en el marc de la convenció d'Innovació Programàtica d'ICV, a Barcelona, en què el candidat del partit a les europees, Ernest Urtasun, ha desaprovat el nou reglament de gestionar els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE).

Urtasun, ha criticat el nou regalament dels CIEs que va aprovar divendres el Consell de Ministres. "Aquest reglament arriba tard perquè ja fa molt de temps que el govern es va comprometre" a fer-ne un, ha indicat. Urtasun ha anat més enllà i ha afirmat que "no es resol el problema fonamental dels CIEs" ja que "es vulneren sistemàticament els drets humans internant immigrants". "Qüestionem aquests centres com a institució i demanem que es tanquin aquest tipus de centres", ha manifestat.

En clau europea, el candidat ecosocialista lamenta la distància entre les "polítiques aplicades" i les "necessitats de la gent". En aquest sentit ha destacat la importància d'assegurar la sobirania popular. "És un dels grans reptes de l'esquerra, sobretot en un moment en què la Unió Europea la posa en risc", ha dit.

stats