Política 02/09/2013

El rei va deixar a la infanta 1,2 milions per comprar el palauet de Pedralbes

La filla de Joan Carles I va cobrar els diners en dues "transferències urgents". Va incloure el préstec a la declaració de patrimoni però en va desaparèixer el 2011

Pedro águeda
1 min
'Monarquia o república' veu la llum

MadridEl rei Joan Carles I va fer un préstec d'1,2 milions d'euros a la seva filla Cristina de Borbó l'any 2004, tal com s'ha pogut saber ara gràcies a un informe de l'Agència Tributària inclòs al sumari del cas Nóos. Segons aquest informe, un compte a nom de la filla del rei va rebre dues "transferències urgents" el 30 de juliol i el 29 de setembre, cada una per valor de 600.000 euros.

La Casa del Rei ha explicat a l'agència Efe que aquesta transferència s'havia fet des d'un compte del monarca "a Madrid" per tal d'ajudar el matrimoni a comprar el palauet de Pedralbes. Les mateixes fonts han explicat que el préstec es va declarar a Hisenda i hi ha una escriptura pública davant notari.

En l'informe d'Hisenda que l'Agència Tributària ha lliurat al jutge José Castro, al qual ha tingut accés l'ARA, s'assegura que la infanta Cristina va incloure aquest deute d'1,2 milions a les declaracions dels exercicis del 2004 al 2007, però que quan el tribut corresponent a un préstec d'aquesta mena va ser "rehabilitat" després de tres anys de derogació, el 2011, aquest deute va desaparèixer de la seva declaració de patrimoni. A la declaració del 2012 la infanta va tornar a declarar un altre préstec, però aquest per valor de 1.050.000 euros. És la primera vegada que apareix la figura del rei en la investigació econòmica del cas Urdangarin.

stats