FINANCES PÚBLIQUES
Política 04/09/2012

Hisenda diu que l'avançament a Catalunya és una operació "ordinària i habitual"

Reitera que el govern espanyol no deixarà caure cap comunitat, després que Alícia Sánchez-Camacho anunciés una bestreta de 120 milions "per pagar nòmines"

Acn
1 min
CONTUNDENT El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, es va tornar a mostrar ahir contundent al Congrés de Diputats.

MadridEl ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha assegurat aquest dimarts que l'avançament de diners a la Generalitat de Catalunya perquè pugui afrontar els seus pagaments és una operació "habitual" i "ordinària" que s'ha posat en marxa en més ocasions i territoris al llarg d'aquest any. El ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro no ha volgut concretar la xifra i ha reiterat que no deixarà caure cap comunitat autònoma. Fonts del ministeri apunten d'aquesta manera que l'avançament dels diners no té caràcter extraordinari i mantenen que el fons de liquiditat autonòmic (FLA) que ha de permetre que el govern català tingui accés a 5.300 milions d'euros entrarà en vigor en els pròxims "dies o setmanes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons aquestes fonts, es tracta d'una operació habitual en un any en què l'Estat ha donat suport continu a les comunitats autònomes perquè puguin afrontar les seves obligacions, tant pel que fa a les línies de l'ICO com al FLA.

Aquestes fonts no han volgut concretar si la xifra de l'avançament és la que ha anunciat aquest dimarts la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que en declaracions a TV3 ha afirmat que el govern espanyol ultima un avançament imminent de 120 milions d'euros a la Generalitat per "pagar nòmines". Unes manifestacions que han tingut resposta per part del portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha titllat "d'imprudent" la presidenta dels populars catalans i que ha assegurat que les seves paraules demostren que "no està al cas de les negociacions entre la conselleria i el ministeri".

stats