Política 12/05/2015

Iceta defensa la gestió del PSC a Sabadell i creu que superaran "amb nota" les eleccions

El líder dels socialistes recorda que la ciutat va rebre un premi a la transparència

Sara González
2 min

SabadellEl PSC considera que el cas Mercuri no afectarà en cap cas les pròximes eleccions municipals del 24-M a Sabadell. Tot i que l'exalcalde Manuel Bustos va haver de dimitir fa dos anys arran de l'esclat del presumpte cas de corrupció, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat convençut que l'escàndol "no afectarà" en aquestes municipals i que, a més, el seu partit les "passarà amb nota". A més, el líder dels socialistes ha assegurat que el seu partit "se sent molt orgullós" de tot el que han fet els socialistes a Sabadell fent de la ciutat una capital amb una "capacitat d'iniciativa que altres envegen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha insistit que els sabadellencs tenen "molts elements" per jutjar la seva gestió al capdavant del consistori i ha recordat, fins i tot, que va rebre un premi de transparència. El líder del PSC encara ha anat més enllà i ha demanat celeritat a la justícia per treure aigua clara d'un cas que va començar amb una "pretesa corrupció urbanística de la qual no n'ha sentit a parlar mai més".

En tot cas, tant Iceta com l'alcaldable de Sabadell, Manuel Ayuso -a qui se'l considera afí a Bustos-, han recordat que la candidatura i el cap de llista són nous perquè són conscients que "convenen nous reptes i una nova manera de fer". "No els podem dir als ciutadans que ens votin pel que hem fet, sinó pel que ens proposem fer", ha conclòs Iceta.

El cas Mercuri va esclatar el novembre del 2012 i sobre Manuel Bustos recauen imputacions per vuit delictes. Fins ara, però, suma una condemna d'un any i quatre mesos per tràfic d'influències per la presumpta col·locació a dit d'un exalt càrrec del tripartit a l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

stats