Política 10/08/2014

Iceta afirma que el PSC no sancionarà els militants que participin a la V de la Diada

Tampoc castigaran qui assisteixi a actes de Societat Civil Catalana. La decisió s'ha de prendre oficialment després de l'estiu

Europa Press
2 min
Iceta ha fet aquestes declaracions aquest dissabte al congrés extraordinari del PSOE / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit que el PSC no sancionarà els militants que assisteixin a la concentració independentista de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per l'Onze de Setembre, que enguany consisteix a formar una enorme V a la plaça barcelonina de les Glòries. En una entrevista d'Europa Press, Iceta ha destacat aquest diumenge que, oficialment, la decisió l'ha d'adoptar la comissió executiva del PSC després de l'estiu, però que ell és partidari de mantenir la postura que ja va tenir l'any passat el seu predecessor en el càrrec, Pere Navarro, amb els socialistes qui no van multar als afiliats que van secundar la cadena humana de l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Iceta l'expressió de 'donar llibertat' a la militància no li agrada perquè considera que els membres del partit ja la tenen; abans que afiliats, "són ciutadans", diu, de manera que en cap cas se'ls pot treure un dret. "Qui vulgui manifestar ho podrà fer", ha proclamat el dirigent socialista, que ha pronosticat que aquest any, la manifestació sobiranista tindrà un to social més marcat i ha donat importància a la contribució que volen fer els sindicats en aquesta línia. "Hi ha una majoria de catalans que saben que així no es pot continuar" i una de les maneres d'expressar les seves ànsies de canvi i renovació és participant en aquesta mobilització, ha dit Iceta.

El dirigent socialista ha destacat que el lema que ha triat l'ANC per a la mobilització d'aquest any, 'Ara és l'hora' pot incloure també als partidaris de l'Estat del benestar i la Catalunya social. "Aquest és el moment de lluitar contra les desigualtats, eradicar la pobresa, dignificar la política, reactivar l'economia" i també d'arribar a un nou acord amb la resta de l'Estat, i el PSC estarà amb tots els que vulguin treballar per complir aquests objectius, ha declarat.

De la mateixa manera que Iceta no vol sancions per als militants que acudeixin a mobilitzacions sobiranistes, tampoc no les vol per a aquells que han participat en actes organitzats per la plataforma Societat Civil Catalana, que s'oposa a la secessió ia la consulta. Segons Iceta, la grandesa del PSC és que és un partit plural, que hi ha gent molt diversa, i tothom hi comparteix "un sentiment catalanista molt profund i una voluntat federal amb els pobles d'Espanya". També ha dit que els socialistes catalans no han de tenir cap complex per defensar les seves posicions pel que fa al model d'Estat.

stats