Política 02/12/2014

Iceta confirma que el PSC no donarà suport als pressupostos de la Generalitat

El primer secretari del PSC assegura que els Socialistes no comparteixen "el full de ruta" de Mas

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl president de la Generalitat, Artur Mas, encara no ha presentat els pressupostos però el PSC ja ha confirmat que hi votarà en contra perquè no comparteix el "full de ruta" de Mas. "Sí, descartem el nostre suport. Havíem ofert al president de la Generalitat un escenari d'estabilitat de dos anys, però com que el seu full de ruta no va per aquest camí, no hi donarem suport. Ara Mas està per una altra cosa", ha dit el líder del PSC, Miquel Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC ha viatjat aquest dimarts a Brussel·les per entrevistar-se amb el president del Parlament Europeu, el socialista alemany Martin Schulz, i per explicar en una conferència la proposta federalista del PSC per solucionar el procés sobiranista. "L'actitud dels dos governs, que només parlen a través dels tribunals, ens ha portat a un carreró sense sortida. Nosaltres volem insistir en la via del diàleg i en una reforma de la Constitució", ha explicat Iceta.

Després de reunir-se amb Schulz, amb qui assegurat que té una "molt bona" relació personal, el líder del PSC ha assegurat que creu que el procés català no trobarà complicitats a la Unió Europea. "Europa no hi intervindrà ni hi participarà de cap manera", ha dit.

stats