9-N ALTERNATIU
Política 22/10/2014

ICV suavitza el seu posicionament i acorda implicar-se per assolir una "mobilització massiva" el 9-N

La direcció ecosocialista ha revisat, en una reunió de 4 hores i mitja, el seu paper davant una convocatòria que no vol qualificar de "consulta"

Laia Vicens
2 min

BarcelonaICV revisa el seu posicionament sobre el 9-N alternatiu que promou el Govern. Després d'una llarga reunió, la direcció ecosocialista ha acordat implicar-se a fons per aconseguir una "mobilització massiva" el 9 de novembre. La direcció del partit fa una crida als seus càrrecs electes perquè s'arromanguin per fer possible aquesta mobilització. Però la disparitat de criteri dins la reunió, sobre si cal participar-hi o no, ha impedit un pronunciament explícit sobre si s'ha d'anar a votar. La coordinadora nacional del partit, Dolors Camats, ha explicat que ICV es nega a dir-li "consulta" a aquesta votació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió de la direcció d'ICV s'ha prolongat durant 4 hores i mitja per discutir si havia de replantejar la seva postura entorn el 9–N. Alguns dirigents de la formació ecosocialista com el diputat Jaume Bosch i territorials del partit com la de les Terres de Lleida havien reclamat avançar aquesta reunió després que el coordinador nacional, Joan Herrera, assegurés que no pensava votar en la jornada del 9–N, tot i que després va matisar les seves paraules i va posar condicions per participar.

De fet, en els últims dies ICV-EUiA ha negociat discretament amb el Govern la possibilitat de convocar alguna mobilització pel 9–N junt a les votacions previstes, per així tenir un motiu més per sumar-se a la jornada. Els ecosocialistes també reclamaven que el Govern deixés d'anomenar "consulta" al procés participatiu convocat.

Les tensions entorn la qüestió nacional ja han provocat alguna baixa a ICV com la de l'exdiputada al Congrés entre 2003 i 2007 i ara regidora a Sabadell Carme Garcia, que va denunciar el "segrest intern" del debat sobiranista.

stats