POLÍTICA
Política 19/04/2012

ICV-EUiA portarà al Parlament la modificació de la llei d'acompanyament per eliminar l'euro per recepta

El fet que el PP de Catalunya hagi demanat al Govern que retiri la mesura podria fer que la iniciativa prosperés

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El diputat d'ICV-EUiA Josep Vendrell ha anunciat aquest dijous que portarà al Parlament una proposició de llei per modificar la llei de mesures fiscals i financeres per tal d'eliminar l'euro per recepta. Els ecosocialistes reclamaran el suport de tots els grups, fins i tot oferiran al PP de Catalunya que signi la iniciativa després que hagi demanat al Govern que retiri el tiquet moderador un cop s'aprovin les mesures de l'executiu espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Vendrell ha recriminat al president de la Generalitat, Artur Mas, que assegurés en la seva investidura que estava en contra del copagament i ara impulsi aquesta mesura i a sobre es negui a retirar-la després que el PP aprovi a l'Estat una iniciativa similar. Segons ell, és "doblement injust" que a Catalunya s'hagi de pagar "l'impost de la malaltia" imposat pel Govern i també les noves taxes anunciades per l'executiu espanyol, en lloc de fer-ho recaure sobre les empreses farmacèutiques o buscar un sistema fiscal més just.

De la mateixa manera, la portaveu d'ERC a la comissió de Salut, Carme Capdevila, ha criticat la "submissió" del departament de Salut al ministeri de Sanitat per la qüestió de l'increment del copagament farmacèutic a l'Estat. La diputada republicana ha assegurat que el Govern podria haver renunciat al tiquet moderador si hagués aplicat les mesures per incrementar els ingressos proposades per ERC.

stats