Política 01/05/2015

ICV-EUiA insta a construir un bloc d'esquerres per derogar la reforma laboral

Herrera assegura que la recuperació econòmica és una "falsedat" i una "mentida"

N.orriols
1 min
Joan Herrera i Ada Colau / MANOLO GARCÍA

Barcelona"La recuperació no es pot fer a les costelles dels treballadors, sortir de la crisi des de la precarietat és una estafa". Així de clar ha estat el dirigent d'EUiA, Joan Josep Nuet, aquest divendres des de la manifestació de l'1 de maig a Barcelona. Al costat del coordinador d'ICV, Joan Herrera, ha animat a "sortir al carrer" i "reivindicar els drets laborals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, Herrera ha criticat que la recuperació econòmica és una "falsedat" i una "mentida" si no es crea ocupació. Ha volgut constatar el que considera una realitat: "La reforma laboral està substituint llocs de treball estables per inestables". En aquest sentit, ha reivindicat un nou marc laboral "just" i "equitatiu" per aconseguir "un país lliure". Per fer-ho, ha instat als partits d'esquerres a fer un front comú per derogar la reforma laboral actual.

Dard a ERC

Herrera també ha aprofitat per exigir a Esquerra Republicana que "no apuntali" les polítiques sanitàries del conseller de Salut, Boi Ruiz.

"Avui també és un dia per reivindicar els serveis públics i de salut", ha dit. "Cal treballar colze a colze per canviar les polítiques sanitàries" i lluitar contra la "privatització", ha demanat apel·lant a les forces d'esquerres. "Avui més que mai s'han de reorientat les polítiques de salut de la Generalitat", ha sentenciat.

stats