Política 02/12/2014

ICV-EUiA exigeix que els funcionaris recuperin la paga extra "s'aprovin o no els pressupostos"

Josep Vendrell, diputat ecosocialista, sosté que la "incertesa política" no ha d'afectar el poder adquisitiu dels treballadors públics

O. March / L. Vicens
1 min

BarcelonaICV-EUiA exigeix al Govern que els funcionaris recuperin la paga extra "s'aprovin o no els pressupostos". En aquests termes s'ha expressat el diputat Josep Vendrell, que ha comparegut acompanyat de la diputada Marta Ribas, encarregada de presentar una moció contra la violència masclista. "La incertesa política no ha d'afectar els treballadors públics", ha defensat Vendrell, que ha considerat que els comptes per al 2015 són la "constatació del fracàs" de les polítiques de retallades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Entenem que els funcionaris no poden ser hostatges del Govern de la Generalitat. No poden ser un element de pressió política. Exigim que la recuperació de la paga extra es realitzi tant amb aprovació com sense aprovació. Hi ha mecanismes suficients per fer-ho", ha indicat Vendrell, que també és secretari general d'ICV.

"Es cronifiquen les retallades i les injustícies socials. No donen resposta a la situació d'emergència social que hi ha a Catalunya", ha indicat el diputat ecosocialista, que ha qualificat de "ficticis" els comptes.

"Són els pressupostos d'un Govern esgotat, sense idees. Portem dos anys de legislatura, i el període de CiU s'ha caracteritzat per 3.200 milions d'euros menys en despesa social. És un executiu fracassat i les seves polítiques han dut a més desigualtat", ha apuntat.

stats