Política 16/04/2013

ICV-EUiA proposa una llei del mínim vital que garanteixi alimentació, ingressos i habitatge

L'objectiu, asseguren els socialistes, és "pal·liar i mitigar" la situació d'emergència social que viuen els ciutadans

Sara González
1 min

BarcelonaUna llei del mínim vital. Aquesta és la proposta que ICV-EUiA vol portar a debat al Parlament. La portaveu parlamentària ecosocialista, Dolors Camats, ha explicat que aquesta llei hauria de servir per "pal·liar i mitigar" la situació d'emergència que molta gent està vivint i que reconeix el mateix president Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha explicat que la proposta de llei compta amb quatre aspectes fonamentals. D'entrada s'hauria d'instaurar una renda garantida de ciutadania, és a dir, establir una prestació econòmica per a qui acrediti uns ingressos de menys de 600 euros. La llei també hauria de garantir el dret a l'alimentació, incrementar les prestacions als menjadors socials i les beques menjador, i assegurar que l'alimentació dels ciutadans no depengui de la caritat i mitjançant la creació de vincles amb les cadenes de distribució d'aliments per tal d'aprofitar part dels aliments que es llencen a les escombraries.

La proposta de llei també estableix que el servei d'energia, aigua, llum i gas d'un habitatge no es talli quan es tracta d'una família amb manca o insuficiència d'ingressos. Camats ha recordat que a països com França no es pot deixar sense llum una persona que es queda sense recursos. El quart punt de la proposta és garantir el dret dels ciutadans a un allotjament digne, i recull la possibilitat d'expropiar l'ús de pisos que siguin propietat dels bancs perquè en puguin fer ús famílies desnonades.

stats