Política19/04/2018

Iglesias i Errejón firmen la pau i giren full a la polèmica pel control de Podem a Madrid

Presenten un acord d'unitat per poder disputar al PP el lideratge de la Comunitat

Mariona Ferrer I Fornells

MadridPablo Iglesias i Íñigo Errejón firmen la pau i giren full a la polèmica pel control de Podem a la Comunitat de Madrid. Els dos líders han sortit en roda de premsa per no reviure les velles lluites intestines que els van portar a disputar-se el lideratge del partit. El líder de Podem ha anunciat que l'oficialisme i l'errejonisme han arribat a un acord per presentar una llista de consens a les primàries del partit de cara a les pròximes eleccions a la Comunitat.

Cargando
No hay anuncios

En plena crisi del 'mastergate', quan Errejón podia aprofitar més la caiguda del PP, va saltar la disputa pel lideratge de Madrid després que per sorpresa l'actual secretari general de Podem a Madrid, Ramón Espinar, afí a Iglesias, anunciés la convocatòria d'unes primàries. L'enfrontament va arribar, a més, després que la diputada al Congrés Carolina Bescansa, cofundadora de Podem, filtrés un document a través del seu compte de Telegram d'un presumpte acord per aconseguir el control del partit a les generals del 2020.

"Hem preferit sortir en roda de premsa perquè en l'any que queda fins a les eleccions no se senti de nosaltres cap altra cosa que paraules i propostes. Acabar amb la polèmica", ha assenyalat Errejón, que ha comparegut a la dreta d'Iglesias. El secretari general de Podem ha assegurat que la seva "obligació" arran de la crisi era "intentar trobar una solució" i que gràcies a Errejón i a la "generositat" d'Espinar han pogut presentar una "proposta d'unitat".

Cargando
No hay anuncios

En aquesta llista encara hi falta el sector anticapitalista, amb la portaveu a l'Assemblea de Madrid, Lorena Ruiz-Huertas. Demà divendres és el límit per formar llistes de cara a les primàries. Espinar ha insistit que volen que "participi de la solució" i formi part de la seva llista de consens de cara a les primàries.