Política 19/04/2018

Iglesias i Errejón firmen la pau i giren full a la polèmica pel control de Podem a Madrid

Presenten un acord d'unitat per poder disputar al PP el lideratge de la Comunitat

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Iglesias intenta fer un petó a Errejón després d'abraçar-se a Vistalegre 2. EFE

MadridPablo Iglesias i Íñigo Errejón firmen la pau i giren full a la polèmica pel control de Podem a la Comunitat de Madrid. Els dos líders han sortit en roda de premsa per no reviure les velles lluites intestines que els van portar a disputar-se el lideratge del partit. El líder de Podem ha anunciat que l'oficialisme i l'errejonisme han arribat a un acord per presentar una llista de consens a les primàries del partit de cara a les pròximes eleccions a la Comunitat.

En plena crisi del 'mastergate', quan Errejón podia aprofitar més la caiguda del PP, va saltar la disputa pel lideratge de Madrid després que per sorpresa l'actual secretari general de Podem a Madrid, Ramón Espinar, afí a Iglesias, anunciés la convocatòria d'unes primàries. L'enfrontament va arribar, a més, després que la diputada al Congrés Carolina Bescansa, cofundadora de Podem, filtrés un document a través del seu compte de Telegram d'un presumpte acord per aconseguir el control del partit a les generals del 2020.

"Hem preferit sortir en roda de premsa perquè en l'any que queda fins a les eleccions no se senti de nosaltres cap altra cosa que paraules i propostes. Acabar amb la polèmica", ha assenyalat Errejón, que ha comparegut a la dreta d'Iglesias. El secretari general de Podem ha assegurat que la seva "obligació" arran de la crisi era "intentar trobar una solució" i que gràcies a Errejón i a la "generositat" d'Espinar han pogut presentar una "proposta d'unitat".

En aquesta llista encara hi falta el sector anticapitalista, amb la portaveu a l'Assemblea de Madrid, Lorena Ruiz-Huertas. Demà divendres és el límit per formar llistes de cara a les primàries. Espinar ha insistit que volen que "participi de la solució" i formi part de la seva llista de consens de cara a les primàries.

stats