Política 03/02/2017

Iglesias surt en defensa d'Albano Fachin després que l'escridassin els militants

El secretari general de Podem ha visitat Catalunya durant la seva campanya pel congrés que se celebra el proper cap de setmana

Jordi Mumbrú
2 min
Iglesias surt en defensa d'Albano Fachin després d'una escridassada dels militants

Barcelona"Companys, en un acte públic no s'escridassa ningú". El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha hagut de sortir avui en defensa del líder del partit a Catalunya, Albano Dante Fachín, durant un acte a Sant Feliu de Llobregat, on una part de la militància l'ha escridassat en diferents ocasions. Alguns militants de Podem estan molestos perquè el partit encara no ha reconegut alguns dels cercles constituïts i no van ser convidats en una assemblea on es discutia la participació de Podem en el nou partit d'esquerres que estan creant els 'comuns'. Cada cop que Dante Fachín prenia la paraula, una part de les més de 400 persones que han anat fins a la Sala Ibèria de Sant Feliu, que ha quedat petita, l'increpava. "Activa els cercles", cridava un militant, mentre un altre reclamava "un altre secretari general".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte, organitzat sota el nom La gent davant dels actes històrics, ha atret gent de totes les edats que volien veure en directe Iglesias, que desperta passions més pròpies d'una estrella de rock que d'un polític. Cada cop que el líder de la formació deia "Sí se puede", deixava enrere la polèmica que viu Catalunya sobre l'activació dels cercles i el paper que ha de jugar Podem en el nou subjecte polític que s'està creant juntament amb Barcelona en Comú, EUiA, ICV i Equo.

Iglesias, que confia que tots aquests suports es converteixin en vots el cap de setmana de l’11 i el 12 de febrer durant l’Assemblea Ciudadana Estatal que celebra el partit ha tornat a deixar clar que Podem Catalunya "ha de tenir tota l’autonomia política, en control de cens, en finançament, en capacitat jurídica". També ha dit que seran "tots els inscrits" al partit els qui decidiran el rol de Podem dins del nou partit. El també diputat al Congrés ha defensat també "l'estat plurinacional" i ha dit: "Catalunya és una nació i ja no estem al segle XX: els discursos de l'agressivitat ja no funcionen", en referència a les recents amenaces del govern espanyol sobre precintar col·legis en cas que Catalunya intenti celebrar un referèndum.

Tot i el retret als militants per haver escridassat a Dante Fachín, el mateix Iglesias ha reconegut els seus errors per les discussions que ha tingut en públic amb el seu principal contrincant polític dins del partit, Íñigo Errejón. "Els mitjans de comunicació no són l'espai per fer-se retrets", ha dit.

stats