Política 23/05/2013

El Constitucional aixeca la suspensió de l'impost català sobre els dipòsits bancaris

El govern espanyol va portar el tribut a l'alt tribunal, que el va suspendre durant cinc mesos. Ara ha decidit no prorrogar-lo

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Constitucional (TC) ha acordat aquest dijous aixecar la suspensió provisional sobre l'impost als dipòsits bancaris aprovat per la Generalitat de Catalunya. La suspensió es va acordar fa cinc mesos, quan el tribunal va admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat plantejat pel govern espanyol contra el tribut català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'aixecament de la mesura provisional s'ha acordat quan s'ha complert el termini previst per llei perquè es prolongués o aixequés la suspensió, ja que l'admissió a tràmit va ser adoptada pel TC al gener.

L'executiu d'Artur Mas va aprovar la creació d'un impost sobre els dipòsits bancaris amb el qual esperava ingressar 500 milions a l'any, però el govern espanyol va anunciar el seu recurs contra aquesta decisió en considerar que les autonomies no tenen capacitat per fixar un impost a aquests dipòsits.

El 28 de desembre, el president Mariano Rajoy va anunciar que el seu executiu havia aprovat una norma per la qual s'establia la seva capacitat per fixar un impost als dipòsits bancaris, de manera que no s'imposava sobre els tributs autonòmics.

D'aquesta manera, el govern espanyol va recórrer davant el TC i va demanar la suspensió temporal de la mesura a l'espera que l'alt tribunal resolgui sobre el fons de l'assumpte. Ara aixeca aquella suspensió.

stats