Política 08/05/2014

Imputat el director de 'La Razón' per la publicació de les fotos del DNI de 22 jutges a favor del dret a decidir

El jutge apunta que Francisco Marhuenda podria haver comès un delicte contra la intimitat i la pròpia imatge

Acn
1 min
Francisco Marhuenda, director de 'La Razón'

BarcelonaEl jutge d'instrucció que investiga la publicació al diari 'La Razón' de 22 fotos de DNI de jutges que van signar un manifest a favor del dret a decidir ha imputat el director del rotatiu, Francisco Marhuenda. Tres policies estatals van admetre al jutjat haver consultat la base de dades del DNI per fer un informe sobre els magistrats, però van negar haver-lo remès al diari esmentat. Per això, els jutges afectats van demanar que la denúncia inicial s'ampliés al director del diari, ja que la notícia no anava signada. El jutge ha admès l'ampliació, i ha citat Marhuenda el proper 28 de maig com a denunciat i assistit d'advocat per un possible delicte contra el dret a la intimitat i la pròpia imatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant del jutge, dos inspectors de la Brigada d'Informació de Barcelona van admetre haver consultat les fotografies i les dades dels jutges signants del manifest per tal de fer un informe per al comissari que els ho havia encarregat. Volien determinar que els noms fossin reals i que fossin jutges. Per això van consultar primer la base de dades del DNI, que inclou les fotografies, i després van buscar per internet que fossin realment jutges. El comissari que va encarregar-los l'informe en va assumir la responsabilitat i va dir que no l'hi havia manat ningú de més amunt.

Ara Marhuenda haurà d'explicar qui li va filtrar les fotos –tot i que pot emparar-se en el secret professional i el dret a no declarar en contra seva– i per què les va publicar, si és que sabia que això anava contra la intimitat dels afectats.

stats