Política 29/04/2015

Imputats l'intendent i els sotsintendent de la policia municipal de Sabadell pel cas Mercuri

La imputació s'emmarca en la investigació de la peça número 6 del cas i es centra en els abocaments de runes procedents de diverses obres públiques

Efe
1 min

SabadellLa jutge que instrueix el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d'influències ha imputat l'intendent i el sotsintendent de la policia municipal de Sabadell. La magistrada ha anunciat aquest migdia la imputació de sis noves persones, entre elles l'intendent de la policia municipal de Sabadell, José Miguel Duran Macho, i el sotsintendent Antonio Sánchez Cortes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ja estava imputat en una altra peça del cas Mercuri, però en aquesta ocasió estava acusat de presumpte tràfic d'influències, atès que l'exalcalde Manuel Bustos li hauria demanat ajuda per a la retirada d'una multa de trànsit imposada al seu fill.

La jutge també ha imputat l'empresari José Manuel González Parra, el funcionari del cos nacional de policia Joaquín Cañete Cosano i el director d'Espai Públic a l'Ajuntament de Sabadell, Xavier Izquierdo Vilavella.

La imputació s'emmarca en la investigació de la peça número 6 del cas Mercuri i se centra en els abocaments de runes procedents de diverses obres públiques, que s'haurien efectuat a la finca de Can Xupa de la capital vallesana. Segons la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exercirà com a acusació popular, aquesta activitat es va realitzar sense cap tipus de llicència i sota una fictícia millora agrària.

Tots els imputats hauran de declarar davant la jutge el pròxim 15 de maig, amb l'excepció d'Esquerre, que declararà el dia 22, el mateix dia que l'exportaveu municipal del PP local Jordi Soriano i els exregidors de l'exalcalde Manuel Bustos Ricard Estrada i Joan Manau. Abans d'aquesta data, concretament el dia 13 de maig, hauran de declarar també sis tècnics municipals.

stats