Política08/01/2015

Imputen l'humorista Facu Díaz per comparar el PP amb ETA en un vídeo

La paròdia va ser emesa al programa 'La Tuerka', codirigit per Pablo Iglesias

L'Audiència Nacional ha imputat l'humorista Facu Díaz per un possible delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme arran d'un vídeo emès al programa de televisió 'La Tuerka', en què simula ser un dirigent del PP disfressat d'un membre d'ETA. L'humorista ha estat citat a declarar la setmana que ve i ha reiterat que es tracta d'una "paròdia d'una espècie de comunicat de dissolució del PP, després de tots els casos de corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al vídeo, un suposat portaveu del PP apareix encaputxat i llegeix un comunicat en què anuncia el cessament de "l'activitat armada" i "l'entrega de les armes" per part d'aquest partit, a més d'esgrimir reivindicacions pròpies d'ETA, com la posada en llibertat de destacats dirigents o l'apropament de presos. Aquest vídeo es va emetre després de l'operació Púnica, la trama de corrupció municipal i autonòmica que va esquitxar dirigents populars.

Cargando
No hay anuncios

L'associació Dignidad y Justicia va denunciar el vídeo en considerar-lo "una humiliació, vexació, descrèdit, menyspreu i escarni" de les víctimes del terrorisme. El PP del País Basc va exigir a Podem i a Pablo Iglesias que rectifiquessin i demanessin perdó pel vídeo, ja que, segons els populars, Iglesias figura com a director d'aquest programa de televisió. De fet, el líder de Podem ha fet un tuit per mostrar el seu suport a Facu Díaz.

Cargando
No hay anuncios

Tot i això, Díaz ha precisat que només "comparteix espai" amb Pablo Iglesias, ja que 'La Tuerka' s'emet quatre dies a la setmana i cada dia compta amb un director: ell mateix, a més d'Iglesias, el portaveu de Podem, Juan Carlos Monedero, i la candidata d'IU a la presidència de Madrid i parella d'Iglesias, Tania Sánchez.