Política 18/09/2012

Vargas Llosa diu que l'impacte de la manifestació independentista "està molt inflat"

"Em nego a creure que una majoria veuen la secessió com una solució als seus problemes", assegura l'escriptor peruà i premi Nobel de literatura

Joan Faus
1 min
Vargas Llosa, ahir al Liceu

MadridL'escriptor peruà i premi Nobel de literatura, Mario Vargas Llosa, ha minimitzat aquest dimarts l'impacte de la manifestació independentista que es va celebrar la setmana passada a Barcelona i ha criticat amb duresa el nacionalisme català. "Em nego a creure que una majoria veuen la secessió com una solució als seus problemes", ha afirmat en la presentació de tres volums sobre la seva obra periodística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vargas Llosa ha dit que l'impacte de la mobilització "està molt inflat" i que la seva "esperança" és que hi assistís gent que no està a favor de la independència i només volia expressar el seu rebuig a la situació econòmica actual.

Fidel al seu discurs, ha criticat amb duresa el nacionalisme. Ha dit que és una "involució ideològica, anacrònica, un fanatisme tancat i mediocre". Tot i així, ha volgut manifestar la seva estima "molt especial" per Barcelona i els catalans.

stats