Política 18/09/2012

Vargas Llosa diu que l'impacte de la manifestació independentista "està molt inflat"

"Em nego a creure que una majoria veuen la secessió com una solució als seus problemes", assegura l'escriptor peruà i premi Nobel de literatura

Joan Faus
1 min
Vargas Llosa, ahir al Liceu

MadridL'escriptor peruà i premi Nobel de literatura, Mario Vargas Llosa, ha minimitzat aquest dimarts l'impacte de la manifestació independentista que es va celebrar la setmana passada a Barcelona i ha criticat amb duresa el nacionalisme català. "Em nego a creure que una majoria veuen la secessió com una solució als seus problemes", ha afirmat en la presentació de tres volums sobre la seva obra periodística.

Vargas Llosa ha dit que l'impacte de la mobilització "està molt inflat" i que la seva "esperança" és que hi assistís gent que no està a favor de la independència i només volia expressar el seu rebuig a la situació econòmica actual.

Fidel al seu discurs, ha criticat amb duresa el nacionalisme. Ha dit que és una "involució ideològica, anacrònica, un fanatisme tancat i mediocre". Tot i així, ha volgut manifestar la seva estima "molt especial" per Barcelona i els catalans.

stats