Política 14/12/2013

La infanta Helena: "El rei ens ha transmès des de petits la cultura de l'esforç"

Assegura que la preocupa el distanciament ciutadà cap a les institucions. La filla gran del rei ha concedit una entrevista a Efe en el seu 50 aniversari

Efe
2 min
La infanta Elena fa 50 anys. EFE

MadridLa infanta Helena, que fa 50 anys el proper divendres, ha concedit una entrevista a l'agència Efe en què repassa la seva situació personal i professional. La filla gran del rei destaca la figura del seu pare, de qui diu que ha transmès sempre als seus fills "la cultura de l'esforç".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La infanta també mostra "inquietud" davant el distanciament ciutadà vers les institucions i declara el seu disgust per algunes "situacions incòmodes" que això produeix. Malgrat tot, afegeix, "és el moment de mirar endavant amb decisió" .

En les seves respostes, Helena de Borbó ha valorat que el rei els hagi inculcat una actitud de fortalesa per superar les dificultats i defensa que ell mateix ha demostrat sempre una "enorme capacitat de superació". De la seva mare diu que és "un exemple de saber fer i estar".

La filla gran dels reis no ha parlat durant l'entrevista del cas Noos, ni del debat sobre l'abdicació de Joan Carles o de possibles canvis en la Constitució per afavorir que l'hereu de la Corona pugui ser una dona i no hi hagi, com ara, la preferència per l'home per davant de la dona en la línia successòria.

Sobre la seva vida personal, s'ha definit com a "bastant satisfeta" i ha celebrat que els seus fills siguin "uns nois més de la seva generació" que "busquen els seus propis límits". El seu naixement, ha dit, va ser un dels moments més feliços, mentre que un dels més difícils van ser la seva separació i posterior divorci de Jaime de Marichalar.

La infanta va concedir l'entrevista a l'agència a principis de desembre i va rebre els periodistes a la seu de la Fundació Mapfre, on treballa des del 2008 com a directora de projectes culturals i socials.

stats