POLÍTICA
Política 28/03/2013

Iniciativa vol que Mas comparegui al Parlament per explicar la reunió "semiclandestina" amb Rajoy

Laia Ortiz creu que les "reunions semiclandestines" responen a la voluntat del president "d'amagar-se d'ERC"

Acn
2 min

BarcelonaIniciativa per Catalunya Verds (ICV) vol conèixer de primera mà i de forma pública i transparent els detalls de la reunió que el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy. La diputada d'ICV al Congrés, Laia Ortiz, ha anunciat que demanaran formalment que Mas comparegui al Parlament per explicar "el contingut" de la trobada. "És el seu deure i ho deu al Parlament", ha dit, tot assegurant que els ecosocialistes interpreten que el president fa reunions "semiclandestines" per "amagar-se d'ERC i de les discrepàncies internes a CiU".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, Laia Ortiz ha reclamat al president de la Generalitat que "comparegui al Parlament i expliqui què es va tractar i quines conclusions se'n deriven" de la trobada que van mantenir, en secret, Mas i Rajoy. "Aquest és el seu deure i el que li deu al Parlament. Que posi llum i doni explicacions públiques perquè tots sapiguem les conseqüències dels acords o desacords", ha sentenciat Ortiz.

Petició de "sentit comú"

Així, en uns dies, el grup parlamentari demanarà formalment la compareixença de Mas a la cambra catalana perquè, al seu entendre, "no és lògic que ens assabentem de forma fragmentada i incompleta pels mitjans del contingut de la reunió". "La compareixença al Parlament respon al sentit comú i esperem tenir el suport dels grups", ha reclamat Ortiz. I és que per la diputada ecosocialista "les reunions ocultes, semiclandestines i d'esquenes als ciutadans i al Parlament no són la manera d'avançar, no són una bona fórmula". Segons Laia Ortiz, aquesta manera de fer "respon més a un aïllament del president i a amagar-se d'ERC, de les discrepàncies al sí del Govern, entre CDC i Unió i entre CiU i ERC, que no pas a voler parlar de temes concrets

stats