Seguretat

Interior va suspendre un mosso per col·laborar amb la seguretat de Vox en el seu temps lliure

L'agent es presentava com a cap de seguretat del partit d'extrema dreta a Girona i enviava correus a la policia catalana

ARA
2 min
Un comissaria dels Mossos d'Esquadra

BarcelonaEl departament d'Interior va sancionar l'abril de l'any passat un agent dels Mossos d'Esquadra a un any i un dia de suspensió de feina i sou per haver col·laborat amb la seguretat de Vox en el seu temps lliure. Segons ha avançat El País i ha confirmat l'ARA, l'agent es presentava com a cap de seguretat de Vox a Girona i enviava correus a la policia catalana signats per ell com a membre de Vox sense haver demanat la compatibilitat del càrrec. El mosso feia aquesta tasca en el seu temps lliure i sense cobrar, però la Divisió d'Assumptes Interns (DAI) va obrir una investigació i va concloure que aquesta activitat era incompatible i "totalment improcedent" amb el seu lloc de funcionari públic perquè qüestionava la "imparcialitat i la independència del cos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Assumptes Interns, era "evident que la seva activitat com a coordinador de seguretat" per a Vox tenia la "finalitat de garantir la seguretat dels actes públics" del partit a Girona, cosa que podria suposar un "conflicte d'interessos" en cas d'incidents. D'aquesta manera, el departament d'Interior el va suspendre durant un any i un dia de feina i sou per una falta molt greu. Una sanció que ja ha complert, de manera que en aquests moments l'agent ja no està suspès.

Fa dues setmanes, també es va fer públic que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont havia tingut agents dels Mossos fora de servei protegint-lo a la Catalunya del Nord. En aquell moment, el departament d'Interior va treure ferro a aquestes funcions perquè va defensar que l'activitat dels agents en el seu temps lliure no suposava cap il·legalitat i van recordar que l'obligació del govern espanyol era autoritzar un escorta per a l'expresident. El conseller Joan Ignasi Elena ho ha sol·licitat en dues ocasions a l'Estat, però a hores d'ara encara no s'ha fet efectiva la petició.

Fonts d'Interior diferencien el cas de Puigdemont del de l'agent que va col·laborar amb la seguretat de Vox pel fet que els agents que protegien l'expresident de la Generalitat ho feien de forma anònima i en el seu temps lliure. En canvi, en el cas de l'agent suspès per fer tasques de seguretat per a Vox recorden que es presentava com a cap de seguretat del partit d'extrema dreta a Girona i enviava correus als Mossos amb aquesta identitat.

stats