Política 18/03/2019

La jutge del 13 investiga el director comercial de la CCMA per l'anunci de l'1-O

El director de Catalunya Ràdio es va desvincular de l'emissió de la campanya

Europa Press
1 min
Sanchis i Gordillo neguen haver desobeït en la campanya de l’1-O

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona ha citat a declarar com a investigat el director comercial i de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Martí Patxot, per un presumpte delicte de desobediència pels anuncis del referèndum de l'1-O que van emetre TV3 i Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés Europa Press, la magistrada Alejandra Gil el cita per a divendres que ve a les 16.30 h perquè expliqui els detalls de l'emissió dels anuncis, que també es van poder veure als mitjans digitals de la CCMA. Quan van declarar davant la jutge el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, va al·legar que l'emissió d'anuncis no depenia d'ell sinó de les àrees de màrqueting i publicitat.

En aquella mateixa declaració, el director de TV3, Vicent Sanchis, va assegurar que va emetre l'anunci de l'1-O perquè el seu "deure" era "informar".

En la mateixa interlocutòria, la magistrada també requereix a la CCMA que aporti el nomenament de Núria Llorach com a vicepresidenta amb funcions de presidenta –rellevant Brauli Duart–, els estatuts de l'ens vigents el 2017 i la certificació de l'emissió de l'anunci de la campanya 'Civisme'.

Divendres també està previst que comparegui a petició pròpia el jutge i exsenador d'ERC Santi Vidal a partir de les 16 hores. El Tribunal Suprem ha reconegut recentment el dret de Vidal a tornar a la carrera judicial, després de tres anys de suspensió.

stats