POLÍTICA
Política 16/10/2013

Les irregularitats fan caure García Prieto també de la presidència de la Fundació de la FECAC

En l'escrit lliurat a la Fiscalia de Barcelona, els dirigents provisionals de FECAC identifiquen fins a 13 suposats il·lícits penals perpetrats per l'expresident

Marc Colomer
1 min
CONTROVERTIT García Prieto ha hagut de plegar després de perdre suports a la FECAC.

BarcelonaLes suposades irregularitats comeses durant anys pel que fins al mes de juny va ser el president de la Federació d'Associacions Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), Francisco García Prieto, l'han fet caure també de la presidència de la Fundació FECAC, que també presidia ell des que es va crear. El patronat de la Fundació va forçar-ne el relleu dilluns, un dia abans que dirigents de l'associació promotora de la Fira d'Abril catalana lliuressin a la Fiscalia de Barcelona l'escrit per instar a investigar les suposades irregularitats. Li ha agafat el relleu Antonio Gamero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat el relleu a la Presidència de la Fundació FECAC −tres mesos després que fos forçat a dimitir de la presidència de l'associació que té el mateix nom−, García Prieto segueix ocupant el lloc de patró vitalici que es va garantir.

Fins a 13 irregularitats

Segons ha explicat aquest dimecres l'advocat dels dirigents que han promogut la denúncia de les suposades irregularitats davant la Fiscalia, Albert Antolí, de la documentació entregada es desprenen almenys fins a 13 suposats il·lícits penals per presumptes delictes de gestió i administració deslleial, falsedat documental i apropiació indeguda. De l'eventual investigació també en podria sortir un delicte de malversació si es demostrés l'ús irregular d'algunes subvencions públiques.

stats