Política 15/05/2014

Presó sense fiança per a la mare i la filla detingudes per l'assassinat d'Isabel Carrasco

María Montserrat González, la mare, ha confessat que va ser ella qui va disparar a la presidenta de la Diputació de Lleó

Efe
2 min
María Montserrat González Fernández, en el cotxe de la policia que l'ha conduït als jutjats de Lleó

LleóLa jutge ha decretat presó sense fiança per a les dues detingudes per l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, María Montserrat González Fernández, de 55 anys, i Montserrat Triana Martínez González, de 35, mare i filla, després de declarar durant tota la nit. A les dues detingudes les han traslladat cap a les quatre de la matinada a la presó de Mansilla de las Mulas, a prop de Lleó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

González va confessar a la policia que va ser ella qui va matar Isabel Carrasco. La filla és la suposada col·laboradora en la planificació del crim.

Fonts policials van assenyalar aquest dimecres a Efe que la investigació s'ha desenvolupat amb "rigor i rapidesa" i ha permès posar les dues acusades a disposició judicial amb proves "substancials" que, pel que sembla, en demostren la culpabilitat. María Montserrat González Fernández va confessar dimarts a la nit a la policia que va cometre el crim per "tírria personal" i que va voler venjar-se pel tracte que Carrasco havia donat a la seva filla, que va ser cessada de la institució provincial el 2011, segons fonts de la investigació.

La policia ha trobat a l'habitatge de la filla plànols i documents que, a l'espera d'una anàlisi en profunditat, poden confirmar que les arrestades ja havien intentat cometre el crim. Malgrat que al principi les dues detingudes es van negar a declarar davant la policia, finalment González es va ensorrar i va confessar que havia estat l'autora del crim, perpetrat amb un revòlver de la marca Taurus, del qual s'havien fet servir 3 de les 6 bales.

A més d'aquestes dues detingudes també està imputada, encara que en llibertat, una policia municipal de Lleó, la identitat de la qual correspon a les inicials R.G., de 41 anys, que dimarts a la nit va lliurar a comissaria l'arma homicida i va assegurar que l'hi havia donat la més jove de les arrestades dins d'una bossa. Montserrat Triana Martínez González va afirmar que s'havia trobat casualment l'agent i li havia lliurat la bossa. Segons ha confirmat a Efe fonts de la investigació, tant Montserrat Triana Martínez González com la policia local havien aparcat els seus respectius vehicles l'un a prop de l'altre i tenien en el seu poder dos tiquets de la zona ORA d'aparcament amb horaris molt semblants.

Va ser dilluns passat, 12 de maig, poc després de les 17.15 hores, quan Isabel Carrasco va morir després de rebre diversos trets quan caminava per una passarel·la sobre el riu Bernesga. Poc després van ser detingudes per la seva suposada implicació en el crim María Montserrat González Fernández, de 55 anys, i la seva filla, de 35, esposa i filla, respectivament, de l'inspector en cap del Cos Nacional de Policia d'Astorga, Pablo Antonio Martínez, que ha estat rellevat del seu càrrec a petició pròpia.

stats