CONSULTA
Política 12/12/2013

IU respecta la consulta catalana amb dubtes que aculli totes les sensibilitats

Cayo Lara ha recordat que el seu partit defensa "un estat federal"

Efe
1 min
El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, vol que la pregunta també inclogui l'autonomisme.

MadridEl líder d'Izquierda Unida, Cayo Lara, ha manifestat avui el seu respecte a la pregunta sobiranista pactada per la Generalitat amb CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, tot i que dubta que "reconegui totes les sensibilitats", i ha recordat que IU defensa l'Estat federal i no un estat independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cayo Lara, en declaracions als periodistes al Congrés, ha recordat que IU abona el dret de Catalunya a decidir sobre el seu estatus i que és partidària d'un Estat "federal, solidari i republicà", perquè creu que les solucions "sobiranistes" no arreglaran els problemes dels treballadors.

Sobre la doble pregunta de l'eventual consulta sobiranista a Catalunya ("Vol que Catalunya esdevingui un Estat? i, en cas afimatiu, vol que sigui un estat independent?"), Cayo Lara ha reconegut que a la primera hi ha una "dubte raonable" sobre que pugui reconèixer totes les sensibilitats dins de la comunitat.

Això no obstant, ha explicat que l'acord amb les organitzacions catalanes de la coalició és trobar la manera que es pugui celebrar l'eventual consulta en condicions de legalitat, cosa que creu que dependrà finalment de les forces majoritàries i, especialment, del Govern.

En qualsevol cas, ha deixat clar que IU defensa el dret democràtic a decidir "sobretot": "ningú no ha de tenir por de la democràcia", ha indicat Cayo Lara, que espera que del procés en surti un "debat ric" a Catalunya que s'inclini cap als qui advoquen per l'Estat federal. Segons la seva opinió, no hi ha un problema de "banderes", sinó de classes socials, i a Catalunya el que fa mal a la classe treballadora és l'aplicació de les polítiques neoliberals.

stats