9-N ALTERNATIU
Política 03/11/2014

El govern espanyol diu que s'ha vist abocat a impugnar el 9-N

El subsecretari de la Presidència espanyol afirma que el que inicialment es va plantejar com una "espècie" de procés participatiu privat s'ha convertit en una consulta pública

Efe
2 min

MadridEl subsecretari de la Presidència espanyol, Jaime Pérez Renovales, ha afirmat aquest dilluns que el govern espanyol s'ha vist abocat a impugnar la consulta alternativa del 9-N i ha subratllat que el que inicialment es va plantejar com una "espècie" de procés participatiu privat s'ha convertit en una consulta pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pérez Renovales ha criticat que la Generalitat esgrima la falta d'un decret de convocatòria com a argument per assenyalar que no hi ha cap il·legalitat i, per tant, res impugnable, i ha recalcat que es pretén fer la mateixa consulta, però sense els actes legals que donen més garanties al procés per evitar-ne la impugnació.

El subsecretari de la Presidència espanyol ha defensat el recurs del govern espanyol contra la consulta alternativa del 9 de novembre en el Fòrum X les Oportunitats, on ha impartit una conferència sobre la reforma de les administracions públiques organitzada per la Universidad Carlos III, Abante Assessors i Olleros Advocats.

Segons ha assenyalat, és tal la tensió per intentar mantenir la legalitat i donar resposta a la pressió de les forces polítiques que advoquen per la consulta que la Generalitat prescindeix dels tràmits necessaris per convocar-la. "És una situació tristíssima", ha assenyalat Pérez Renovales, que ha afegit que el fet més preocupant és que "si algú vol constituir un estat independent, ho faci així", prescindint de les garanties legals per "fer el que es vol".

Durant la conferència, el subsecretari de la Presidència ha rebutjat que la reforma de les administracions públiques empresa pel govern central comporti una recentralització de competències. Ha insistit que l'aplicació de les mesures impulsades per la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA) i aprovades pel seu executiu són voluntàries per a les comunitats autònomes.

A més, ha assegurat que el que es pretén és aconseguir l'objectiu "per la via que sigui", de tal manera que el nivell d'eficiència de les administracions sigui similar i que els serveis es prestin amb la mínima despesa possible per als ciutadans.

Pérez Renovales ha afegit que el sector públic no és un "cafè per a tothom" i ha negat que les estructures de l'Estat estiguin "replicades" a totes les comunitats autònomes.

stats