HORITZÓ ELECTORAL
Política 25/08/2015

L'exalcalde de Perpinyà Jean-Paul Alduy dóna suport a Junts pel Sí i a la independència de Catalunya

En un vídeo de l'ANC, defensa que la ciutat forma part dels Països Catalans i que un estat català enfortirà la "llengua, cultura i identitat" compartides

Ara
1 min

BarcelonaEl que fou alcalde de Perpinyà entre 1993 i 2009, Jean-Paul Alduy, dóna suport a la candidatura de Junts pel Sí i a la independència de Catalunya, en un vídeo editat per l'ANC de la Catalunya Nord. En ell, l'històric batlle mostra a Artur Mas tota l'"admiració per la seva voluntat, la seva determinació en el camí molt difícil cap a la independència de Catalunya", i assegura que "el 27–S serà decisiu". "La importància d'aquest moment democràtic, CDC, ERC, el Parlament Nacional Català [en referència a l'ANC] i Òmnium Cultural l'han entès i han fet una llista comuna, Junts pel Sí", explica Alduy, una opció que considera que "és una gran decisió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, l'antic alcalde afirma que "a Perpinyà fem part de l'espai cultural dels Països Catalans" i, per tant, considera que "l'existència d'un estat català donarà una solidesa definitiva a la nostra llengua, cultura i identitat que compartim". Així mateix, es mostra convençut que "segur que l'èxit de la llista de Junts pel Sí serà un pas decisiu cap al referèndum per la independència". "Segur que el 27-S la història és en marxa", conclou.

Alduy ha estat sempre un defensor de la catalanitat de les comarques del nord del Pirineu administrativament franceses però que tenen el català com a llengua pròpia. Així, va ser elegit batlle el 1993 amb el lema de campanya "Perpinyà, la catalana" i, dos anys més tard, va rebre la Creu de Sant Jordi per la defensa de la cultura i la identitat catalanes. El 1997 va impulsar la catalanització de la toponímia del cadastre de la ciutat. Alduy també ha estat membre del Senat francès.

stats