Política 02/07/2014

El president del Congrés diu que l'aforament de Joan Carles I ha estat un "nyap" i després es fa enrere

Posada aclareix que considera "apropiada" la tramitació urgent després de rebre elogis de l'oposició per haver criticat el procediment en una trobada amb estudiants

Europa Press
1 min

MadridEl president del Congrés, Jesús Posada, ha dit avui que considera "apropiada" la tramitació "urgent" de l'esmena plantejada pel PP a una reforma puntual de la llei orgànica del poder judicial per fer aforat Joan Carles de Borbó i altres membres de la família del rei d'Espanya. Posada ha fet públic un comunicat per deixar constància del seu suport al procediment utilitzat pel PP hores després d'haver reconegut que la reforma havia quedat "una mica nyap", pel que fa a les formes, perquè s'havia tramitat "a tota velocitat ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del Congrés havia fet aquestes afirmacions en resposta a la pregunta que li va plantejar un alumne d'un curs d'estiu organitzat per l'Associació de Periodistes Parlamentaris (APP), a la Universitat Rei Joan Carles.

Elogis de l'oposició

Durant el debat posterior a la seva intervenció, un dels assistents li va preguntar si estava d'acord amb l'aforament de Joan Carles i, encara que va defensar la necessitat d'atorgar aquesta protecció jurídica al rei sortint, Posada va arribar a dir que aquest assumpte s'hauria d'"haver pensat abans". En aquest sentit, va admetre que havia quedat "una mica nyap" perquè va tramitar-se "a tota velocitat". De fet, diversos grups de l'oposició que havien censurat el procediment utilitzat pel PP per a la tramitació han agraït que, encara que fos una mica tard, Posada assumís que no s'havia fet bé.

stats