El jutge rebutja reobrir la investigació per la xivatada als jihadistes denunciada pels Mossos

Dóna per bo el criteri de la Fiscalia, que considera que cap actuació d'agents de la Policia Nacional va perjudicar la investigació ni va posar en risc cap dels agents dels Mossos que hi treballaven

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz dóna per bo el criteri de la Fiscalia de l'Audiència Nacional i rebutja reobrir la denúncia dels Mossos per la suposada xivatada de la Policia Nacional a la cèl·lula jihadista que estaven investigant. Pedraz assumeix l'argumentació del ministeri fiscal, que afirma que cap actuació dels agents de la Policia Nacional espanyola no va perjudicar la investigació judicial ni va posar en risc la integritat de l'agent de la policia catalana infiltrat en el grup.

En un escrit, remès al titular del jutjat central d'instrucció número 1, la fiscal Blanca Rodríguez diu: "La investigació dels fets [de l'actuació de la cèl·lula] no va resultar perjudicada per l'actuació de persones alienes al procediment, ni es va incrementar el risc d'execució d'accions terroristes, ni es va produir cap risc per a la integritat física del funcionari policial [agent encobert] que va intervenir en la causa, el qual va exercir fins al final les seves funcions d'investigació, que van concloure amb èxit, evitant la possible comissió d'atemptats terroristes".

Segons la Fiscalia, l'ampliació de l'informe dels Mossos sobre la  xivatada que denuncien es basa en la declaració d'un "testimoni de referència" que relata "en termes genèrics coses que li han dit altres persones, sense precisió de més dades addicionals que hagin de ser valorades i tingudes en compte per procedir a la reobertura de la causa ".

El ministeri públic reclama així mantenir l'arxivament d'aquestes diligències, després que els Mossos d'Esquadra haguessin presentat noves informacions sobre un testimoni protegit perquè Pedraz reobrís el cas de la delació a una cèl·lula islamista desarticulada pels Mossos.

Una xivatada que va facilitar la fugida de tres jihadistes

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va informar la setmana passada que dos membres del Cos Nacional de Policia van avisar la cèl·lula jihadista que estava sent controlada policialment. Segons Espadaler, això va posar en perill la investigació i la integritat dels Mossos que portaven les indagacions, va fer que els sospitosos modifiquessin la seva conducta i va poder precipitar la fugida de tres jihadistes a Síria a través de Bulgària, on finalment van ser arrestats.