Política 09/10/2015

L'alcalde més important d'Unió estripa el carnet i agreuja la crisi democristiana al territori

Joan Giraut, alcalde de Platja d'Aro, va presidir la Diputació de Girona durant l'última legislatura. Després dels resultats del 27-S, ha decidit abandonar el partit que lidera Josep A. Duran i Lleida

Oriol March / Elisabet Escriche
2 min
El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, durant el ple d'aquest dimarts / ACN

BarcelonaJoan Giraut, alcalde de Platja d'Aro i expresident de la Diputació de Girona, ha estripat el carnet d'Unió. Es tracta del batlle més important que tenia el partit que lidera Josep A. Duran i Lleida al territori, on ja ha patit baixes rellevants com la de Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser, que la setmana passada també va decidir abandonar la militància. La carta de baixa de Giraut ja ha estat enviada a la direcció gironina d'Unió, segons fonts democristianes. No es descarta, segons les mateixes fonts, que es pugui incorporar a Demòcrates de Catalunya, per bé que encara no hi ha res decidit. De moment serà independent i tampoc es descarta que acabi formant part de Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'adéu de Giraut, que va substituir Jaume Torramadé després d'una dimissió provocada per les acusacions d'abús sexual contra l'alcalde de Salt, arriba després que els democristians s'hagin quedat sense representació parlamentària després de les eleccions del 27-S. En els últims mesos, Unió ha patit una fuga de regidors cap a les files sobiranistes de Demòcrates, que ja acumula més batlles i més edils que el partit que lidera Duran.

La justificació de Giraut

La carta de renúncia a la militància també l'han enviat els altres dos regidors d'Unió al consistori de Platja d'Aro, Lluís Pujol i Imma Gelabert. Giraut considera que la decisió és "dura" i que s'ha pres per "coherència personal i política", i lamenta que el sobiranisme no hagi estat "primordial" als comicis del 27-S per als democristians. Feia 28 anys que l'alcalde de Platja d'Aro militava a Unió.

CiU governa amb el suport del PSC a la localitat gironina.

stats