Política 09/11/2012

Joan Herrera reclama una moratòria immediata a l'aplicació de la legislació que permet els desnonaments

El líder d'ICV-EUiA recorda que ell, el 2005, ja va demanar l'abolició de la llei hipotecària al Congrés i exigeix que s'aturi de seguida la llei hipotecària

Albert Solé
1 min

Lleida"És indecent una legislació hipotecària sense ànima ni escrúpols", ha dit Joan Herrera aquest divendres, a Lleida, poc després d'haver sabut un altre cas de suïcidi a Barakaldo en el moment d'un desnonament. És per aquest motiu que el candidat d'Iniciativa ha demanat enèrgicament als grans partits, i en especial al PP, que és qui mana, "una moratòria immediata a l'aplicació de la legislació hipotecària", per evitar més casos com el del País Basc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però Joan Herrera, conscient que després de l'últim suïcidi tots els partits reaccionarien d'una manera semblant, ha volgut recordar que ells ja van denunciar el 2005 que aquesta llei era injusta i perillosa: "El 2005 jo estava al Congrés i vam demanar que canviés la llei hipotecària i que posés límit a l'endeutament hipotecari, i no ens va fer cas ningú. Durant massa temps PP, PSOE i CiU han donat suport a la llei hipotecària".

"Quan de temps ha passat des de llavors? 500 desnonaments cada dia. És indecent una legislació hipotecària sense ànima ni escrúpols", ha dit el candidat ecosocialista.

Joan Herrera ha visitat aquesta tarda l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) de la regidoria de Cultura de la Paeria de Lleida, al costat de la cap de llista de les terres de Ponent, Sara Vilà, i amb la presència dels principals sindicats de Lleida.

stats