Política 19/03/2017

Joan Ignasi Elena denuncia les "mentides" d'alguns sectors no independentistes per impedir el referèndum

El coordinador del pacte nacional pel referèndum subratlla que no es treballa per votar "només" a favor de la independència i destaca que és possible fer-ho legalment

Ara / Acn
2 min
Joan Ignasi Elena / ACN

BadalonaEl coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR), Joan Ignasi Elena, ha denunciat aquest diumenge les "mentides" que expliquen els sectors contraris al referèndum per "intentar aturar la voluntat majoritària" dels catalans. En una conferència emmarcada en la segona jornada del quart congrés 'Qüestions d'estat', que organitza Òmnium Cultural, Elena ha criticat que es digui que el referèndum "només es fa per votar a favor de la independència" i hi hagi qui el bategi com a "secessionista". "Això és fals", ha subratllat. Segons ell, afirmacions com aquesta "només busquen allunyar els no independentistes del referèndum". "I això no ho permetrem", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PNR també ha desgranat altres "mentides" que difonen alguns sectors contraris al referèndum, com ara "dir que aquest procés és cosa de quatre eixelebrats, quan la voluntat de votar uneix el 80% dels catalans". I encara una altra, quan ha afirmat que "el referèndum és legal i és possible, però no hi ha voluntat política de fer-lo".

Elena ha reivindicat la feina del Pacte Nacional pel Referèndum com una eina "útil" que ha de servir per "bastir ponts sòlids dins el catalanisme polític per garantir-ne la cohesió". En aquest sentit, ha advertit que s'acosten "temps molt complexos", però demana que les diferències no serveixin per separar. "Tenim dret a votar i aquesta és una veritat que ha arribat per quedar-se i créixer", ha sentenciat.

S'acaba el quart congrés 'Qüestions d'estat' a Badalona

Més de 200 persones han participat durant dos dies en el congrés 'Qüestions d'estat', organitzat per Òmnium Badalona-Barcelonès Nord, que s'ha celebrat al Museu de Badalona i en el qual s'ha debatut sobre "el camí cap a la futura República Catalana" en conferències, ponències i taules rodones.

stats