Política 23/09/2014

Joan Ignasi Elena deixa l'escó

Assegura que Avancem i Necat estan "preparats" davant un eventual avançament electoral

Sara González
2 min

BarcelonaJoan Ignasi Elena, que tot just fa una setmana va deixar el grup parlamentari del PSC per passar a ser diputat no adscrit, ha anunciat aquest dimarts que renuncia a l'escó i que, per tant, no seguirà al Parlament. Després d'haver donat suport a la consulta del 9-N en el debat de política general i d'haver votat a favor de la llei de consultes, Elena ha assegurat que se sent satisfet d'haver donat veu al "socialisme catalanista" i que ara seguirà treballant per aquest espai fora del Parlament amb l'associació Avancem i el partit Nova Esquerra Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Elena ha argumentat que després d'haver donat "veu" a aquest posicionament que considera "majoritari", deixa l'escó per "coherència i respecte" i perquè una de les exigències que fan els ciutadans és que els dirigents polítics actuïn "al servei de les seves idees" i no "per interès propi".

El dirigent socialista ha insistit, però, que això no vol dir que faci un pas enrere, sinó "endavant, en la construcció d'un espai socialista". De fet, ha assegurat que Avancem i Necat, que preveuen confluir en un partit en les properes setmanes, estan "preparats" per a qualsevol escenari, fins i tot un avançament electoral.

Elena ha insistit que vol treballar pel socialisme favorable al dret a decidir i a un país més "just" amb un "carnet sense punts, sense hipoteques, sense motxilles i sense ombres" que els permeti "avançar per l’esquerra" en un moment en el qual està en joc l’hegemonia del país.

El PSC recupera l'escó

La renúncia a l'acta de diputat d'Elena implica que el PSC recupera l'escó i, per tant, els 20 components del grup parlamentari. El proper a la llista per Barcelona del partit és Sergi Vilamala, alcalde de les Masies de Voltregà i secretari adjunt de Política Municipal de la direcció del partit que lidera Miquel Iceta.

stats