Política 28/06/2014

Joan Ignasi Elena: "Realment Iceta creu que al primer diputat a qui ha de demanar l'acta és a mi?"

El líder d'Avancem fa una referència velada que el PSC té diputats imputats al Parlament

Sara González
1 min
Joan Ignasi Elena a l'assemblea del PSC d'aquest dissabte / CRISTINA CALDERER

Sant Feliu de CodinesEl líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que en els propers dies acabarà de decidir si finalment no renuncia a l'escó i es queda al Parlament com a diputat no adscrit tal i com li estan demanant els membres de l'associació a l'assemblea que celebren aquest dissabte a Sant Feliu de Codines. Amb tot, l'aspirant a liderar el PSC Miquel Iceta li ha demanat en declaracions a Catalunya Ràdio que renunciï a l'acta de diputat. Elena, però, ha replicat amb un dard enverinat: "Realment Iceta creu que al primer diputat a qui ha de demanar l'acta és a mi?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que, sense mencionar-ho directament, Elena ha fet una referència a què se li demani l'acta a ell mentre no es fa el mateix amb els diputats imputats que el PSC al Parlament, com ara Daniel Fernández i Montserrat Capdevila, tots dos encausats en peces separades del cas Mercuri.

Elena ha lamentat que el "futur primer secretari" del PSC gasti "més energia" en demanar l'acta d'un diputat que ha defensat "el que deia al programa electoral" en comptes de preocupar-se per la regeneració democràtica d'un partit que s'ha vist esquitxat per casos de corrupció.

L'encara diputat del grup socialista ha assegurat que Avancem vol ser, a partir d'ara, "un instrument polític al servei de la reunificació socialista" i també per a la construcció d'una "alternativa per governar Catalunya".

stats