CRISI AL PSC
Política 17/01/2014

Avancem aborda dissabte la crisi del PSC i pensa a celebrar un "acte públic" de reafirmació

Els crítics es reafirmaran que "encara és possible la refundació del PSC des de dins" tot i l'ambient crispat i el vot díscol

Europa Press
1 min
Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura expliquen el seu 'sí' a demanar la consulta al Congrés / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl corrent crític del PSC Avancem es reunirà aquest dissabte a les Cotxeres de Sants de Barcelona per analitzar les discrepàncies que en els últims dies ha evidenciat el partit de Pere Navarro. Fonts del moviment han explicat a Europa Press que en l'ordre del dia hi ha tres punts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer serà "escoltar les veus" del corrent sobre l'episodi d'aquest dijous al Parlament, en què tres diputats socialistes es van desmarcar de la disciplina de vot. Entre els membres i fundadors d'Avancem hi ha Joan Ignasi Elena, precisament un dels tres diputats que aquest dijous van decidir votar 'sí' a demanar al Congrés la transferència a la Generalitat de la competència per celebrar la consulta. Així mateix, assistirà a la reunió la diputada Núria Ventura, que també va decidir no respectar la disciplina de vot. La tercera diputada que es va desmarcar, Marina Geli, forma part d'un altre corrent crític, Agrupament Socialista.

El segon punt de l'ordre del dia dels crítics és estudiar la celebració d'un acte públic per defensar les seves tesis, que passen per demanar "una aliança catalana de progrés" que transcendeixi els límits del PSC. Avancem considera que, malgrat que la direcció del PSC va en una línia diferent de la de sumar complicitats des de l'esquerra, "no hi ha cap porta tancada" a aconseguir aquesta aliança, i això és el que defensaran durant l'acte.

A la reunió d'aquest dissabte també es defensarà que "encara és possible la refundació del PSC des de dins", tot i que en les últimes setmanes l'ambient de la formació sigui tens per les discrepàncies internes que ha evidenciat.

stats