DEBAT CONGRESSUAL
Política 01/10/2011

Joan Ridao s'acomiada amb un “fins aviat” reivindicant l'aposta pel tripartit

El secretari general sortint d'ERC ha apel·lat a “l'autoestima” dels republicans: “No hem de demanar perdó per res”

N.presas / M.colomer
2 min

Girona"La nova direcció és la meva direcció. Sempre li faré costat. No és un 'adéu' ni un comiat. És un 'fins aviat'". D'aquesta manera, el secretari general sortint d'ERC, Joan Ridao, s'ha acomiadat com a dirigent d'ERC al 26è congrés nacional, tres anys després d'assumir la secretaria general en el sagnant congrés del 2008. Ridao -que aspirava a encapçalar la llista del 20-N però va perdre les primàries davant Alfred Bosch- ha apel·lat a “l'autoestima” de la militància republicana, també per una aposta estratègica pel tripartit que, a parer seu, ha permès remoure el debat territorial espanyol, cohesionar la societat catalana i avançar en termes de justícia social. “No hem de demanar perdó per posar Espanya davant del mirall i haver desplaçat el sobiranisme com l'eix central del catalanisme”, ha clamat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, no s'ha estat de fer autocrítica, i ha admès que ERC ha “confós el poder institucional amb la capacitat d'influència social, cosa molt diferent”. “Hem perdut el pols del carrer i aquella frescor que teníem, i hem perdut capacitat de connectar amb la societat”, ha reconegut. Ara bé, ha insistit en la necessitat d'aprofundir en l'estratègia de l'esquerra nacional, buscant ampliar el perímetre d'ERC amb convergents "emprenyats" amb els pactes amb el PP i socialistes "decebuts". Això sí, ha desaconsellat que ERC es converteixi en un moviment patriòtic només per a convençuts.

Malgrat el gir estratègic de la formació, que com va avançar l'ARA i s'ha demostrat al debat de política general ha iniciat el desglaç amb CiU, Ridao ha carregat amb duresa contra la política de retallades del Govern. No s'ha estat de deplorar també que el Govern de CiU estigui “homologant” el PP a Catalunya amb els pactes que han subscrit en diverses administracions.

stats