PRESSUPOSTOS 2011
Política 06/06/2011

Ridao confirma que ERC prepara una esmena a la totalitat als pressupostos

La supressió de successions i el projecte de llei òmnibus han "liquidat" qualsevol possibilitat de negociació amb els republicans, que avui han aprovat el projecte de reglament per al seu congrés nacional de l'1 d'octubre

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa supressió de l'impost de successions i el projecte de llei òmnibus han estat les gotes que han fet vessar el got i, si hi havia "una marge molt estret" per poder negociar els pressupostos amb ERC, CiU l'ha "liquidat", segons el secretari general dels republicans, Joan Ridao. Així, els independentistes "estan en disposició de presentar una esmena a la totalitat" dels comptes, atès que el Govern ja "ha pactat la partida dels ingressos amb el PP" i "no vol dialogar entorn de les despeses". De la mateixa manera, Ridao ha lamentat després de la reunió de l'executiva nacional d'ERC d'aquest matí que CiU culpi només el tripartit del dèficit actual i no faci tant d'èmfasi en relació a la reducció d'ingressos a causa de la crisi, els incompliments de Madrid en matèria de pressupostos o el dèficit fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a la llei omnibus, el dirigent republicà l'ha definida com un "Frankentstein legislatiu que no es pot humanitzar", en la qual "és gairebé impossible entrar a negociar" i que pretén "desmuntar" l'obra de govern del tripartit. De la norma n'ha censurat les formes –modifica desenes de lleis per la via ràpida i limitant el debat– i el fons "neoliberal", que avança cap a la privatització de serveis públics essencials com la sanitat, segons Ridao.

L'executiva nacional d'ERC ha aprovat avui també el projecte de reglament del congrés nacional, que tindrà lloc l'1 d'octubre. Si es ratifica en el consell nacional dels republicans del 18 de juny, el reglament fixa el debat previ entre el 20 de juny i el 14 de juliol, l'aprovació de l'esborrany de ponències el 23 de juliol i del text definitiu el 3 de setembre, mentre que entre el 9 i el 26 de setembre els militants podran presentar-hi esmenes. Per poder optar a la presidència o la secretaria general d'ERC –que es voten el 17 de setembre–, els candidats hauran de presentar l'aval d'un 5% de l'afiliació o de dues seccions locals.

stats