BÉNS DELS DIPUTATS
Política 08/09/2011

Duran deu un milió d'euros, Ridao acumula set pisos i Dolors Nadal inverteix una fortuna

Chacón deu un terç menys que el dirigent de CiU i disposa plenament o parcial de tres habitatges, mentre que Núria Buenaventura declara uns béns modestos

Redacció
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida i Josep Sánchez Llibre negociaven les esmenes amb el PP i el PSOE amb el ple en marxa.

BarcelonaLes declaracions dels béns i rendes dels diputats catalans del Congrés ofereixen diverses sorpreses i mostren nivells diferents de patrimoni, ingressos i deutes amb les entitats financeres. Aquesta tarda, després que es col·lapsés el web de la cambra baixa espanyola durant el matí, per fi s'han pogut consultar les dades dels representants dels partits catalans i d'arreu de l'Estat. Pel que fa als polítics espanyols, per exemple, el candidat del PSOE pel 20-N, Alfredo Pérez Rubalcaba, declara gairebé un milió d'euros i un pis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carme Chacón: habitatges i hipoteques compartides

L'actual ministra de Defensa, Carme Chacón, tan sols cobra 3.934,38 € per aquest càrrec i, en total, disposa de 21.144.99 € al seu compte. Entre el seu patrimoni disposa d'un habitatge a Barcelona, la propietat compartida al 50% d'un altre a Girona i un terç de la propietat d'un últim a Almeria, a banda d'un Volkswagen Golf comprat el 2006. Cada pis li comporta una hipoteca, segons el percentatge que li pertoca. En total, però, ella encara deu uns 323.759,31 € a les entitats financeres.

Josep Antoni Duran i Lleida: molts deutes tot i un saldo baix

Entre la informació feta pública avui, destaca el poc saldo del líder de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran Lleida, que declara tan sols 8.906 € en els seus comptes corrents, mentre que deu encara 1.008.039,82 € a entitats financeres en tres hipoteques. Cobra 28.848,10 € com a secretari general de la federació nacionalista i en paga 7.000 a UDC. Amb tot, disposa d'un pis i tres places de pàrquing a Barcelona, un apartament i una plaça de pàrquing a Lleida i una casa a Girona, a banda d'un Golf i un X-Trail.

Dolors Nadal: un saldo considerable i moltes inversions

L'anterior candidata del PP, Dolors Nadal, és la dirigent catalana que més saldo declara i l'única que explica tenir béns. En concret, disposa d'un saldo de 248.000 € i un fons d'inversió de 407.000 €, 241.000 € en bons de la Generalitat valenciana i 17.000 € en bons de la Generalitat de Catalunya. Igualment, té invertits 34.795 € en un pla de pensions. Part d'aquests ingressos els rep dels 11.508 € que percep de comptes a termini fix i 7.006 € més de dividends d'accions cotitzades en borsa. Amb tot, només declara un sol pis, a Barcelona.

Joan Ridao: set pisos i ingressos de lloguers

Pel que fa al portaveu a Madrid i encara secretari general d'ERC, Joan Ridao, destaquen els seus set pisos i dues places de pàrquing declarats. Part d'aquests es trobarien al mercat de lloguer, d'on percep uns 18.000 €, a banda de 4.138,44 més de la Universitat de Barcelona. El seu saldo actual és de 100.136,88 €, malgrat que encara en deu 339.862,78 en dues hipoteques. L'any passat va adquirir un Seat Ibiza.

Núria Buenaventura: saldo i hipoteques modestes

La declaració de béns de la diputada d'ICV, Núria Buenaventura, és modesta. Declara disposar d'un saldo de 7.935,77 € al seu compte corrent i en deu encara 55.875 en dues hipoteques. Disposa d'una casa i un pis a Barcelona.

stats