9-N ALTERNATIU
Política 07/11/2014

Rigol matisa que "el Govern empara el procés" però cedeix "l'execució als seus voluntaris"

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir no detalla qui donarà els resultats del procés participatiu i afirma que cadascú assumirà "la seva pròpia responsabilitat"

Roger Tugas / Sara González
2 min

BarcelonaEl coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha explicat aquest divendres després de la reunió de l'ens que, des d'ara, "el Govern assumeix la responsabilitat fins al final però cedeix el protagonisme als voluntaris" en el procés del 9-N. D'aquesta manera, no ha detallat qui serà qui doni els resultats definitius de la votació de diumenge, tot i que ha apuntat que "l'execució està en mans de persones que s'han ofert" i hi ha voluntaris que s'encarregaran del tractament de les dades. Així doncs, qui organitzarà finalment el 9-N? "Hi ha un entramat de responsabilitats: el Govern és que ho ha impulsat però deixa l'execució als seus voluntaris, el suport institucional dels ens municipals i les entitats presents en el Pacte Nacional", ha respost, "assumint cadascú la seva pròpia responsabilitat", tal com ha avançat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Rigol ha afirmat que les urnes estaran als instituts i hi haurà cobertura per part de la Generalitat d'aquests voluntaris que s'implicaran en el 9-N. "El Govern és qui empara el procés", ha insistit, i "respon de tot el procés fins al final, tot i que no l'executa". "La Generalitat no fa un pas enrere", ha afegit. En tot cas, defensa que l'executiu català "es mou en paràmetres de legalitat".

De la mateixa manera, Rigol ha explicat que, en la reunió, Artur Mas ha assegurat que "no s'espera cap interrupció en la votació del dia 9" i que "l'entramat" de l'executiu, els partits i les entitats és "el que permet que la gent pugui anar a votar". Al seu torn, les entitats i partits han instat a celebrar la jornada de diumenge amb "civisme". "El clima d'unitat ha estat molt evident", ha insistit, i també s'ha mostrat el "desig que la unitat es mantingui el dia 10".

stats