Política 16/09/2013

Rigol creu que el manifesta del Pacte Nacional pel Dret a Decidir "encaixa" amb el PSC i confia que s'hi sumi

L'expresident del Parlament presenta aquest dilluns el text unitari en defensa del dret a decidir que li va encarregar el president de la Generalitat

Ara
1 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } Aquest dilluns es presenta el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que el president de la Generalitat, Artur Mas, va encarregar al mes de juny a l'expresident del Parlament Joan Rigol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rigol ha dit aquest matí que veu el PSC "encarrilat" per sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, tot i que ha especificat que la posició final dels integrants es coneixerà en els propers 15 dies. Rigol ha mantingut contactes tant amb el primer secretari Pere Navarro com amb el president de la Fundació Rafel Campalans, Miquel Iceta, i ha dit que intenta "avançar" per sumar-los al pacte. "Sé que la proposta que faig encaixa amb la seva manera de veure-ho", ha afegit.

“El dret a decidir és allò que uneix tots els partits polítics, i em sembla important que els socialistes es trobin bé dins el pacte tal com es defineix, com la corresponsabilització dels catalans respecte al seu propi futur, i en aquest sentit em sembla que hi ha una coincidència”, ha dit l'expresident del Parlament.

Rigol ha anticipat que ja té més de 800 adhesions entre partits polítics i entitats significatives, i que ha intentat recuperar la “sintonia” amb Foment del Treball, que no va ser present a la reunió del 26 de juny al Parlament.

Rigol s'ha mostrat molt optimista sobre l'acollida que ha tingut el document que ha redactat i enviat als assistents a la cimera del passat 26 de juny i ha afirmat que té la "paraula de tots ells" que estan d'acord amb el text.

stats