Política 14/08/2012

Ortega no vol eleccions anticipades si fracassa la petició del pacte fiscal

La vicepresidenta del Govern assegura en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que no és hora de dividir-se amb reivindicacions a favor de l'estat propi

Ara
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, presidenta en funcions des d'ahir per les vacances d'Artur Mas, ha dit avui, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que no vol unes eleccions anticipades si fracassa la reivindicació del pacte fiscal, just el contrari del que diversos dirigents de CDC han assegurat en els darrers dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Ortega, l'Onze de Setembre "cal un clam fort del poble català pel pacte fiscal", perquè considera que "serà el motor econòmic que farà treure tot l'estat espanyol de la crisi". En aquest sentit, ha fet una crida que la manifestació sigui "unitària, del poble de Catalunya que reclama allò que li correspon".

La vicepresidenta també ha dit que és moment que els catalans reivindiquin el pacte fiscal "de manera unitària" i no de dividir-se reivindicant l'estat propi. Tot i això, ha dit que no la preocupa que a la Diada se senti més el crit a favor de la independència, perquè no s'ha “d'abandonar cap altra via", tot i que la "prioritat és el pacte fiscal". "No hem d'avançar a passos de gegant perquè de moment hi ha un objectiu comú avalat per una majoria amplíssima del Parlament", ha afirmat.

Per això, ha convidat el PP a sumar-se al "consens" pel pacte fiscal, perquè seria "tenir una actitud de país" i no tant de partit, tot i que ha desvinculat el seu posicionament en aquest tema amb futurs "acords puntuals".

"El problema de Catalunya és la deslleialtat del govern central", ha dit, per això ha admès que no es pot "confiar a cegues" que el govern espanyol tingui una actitud positiva amb Catalunya.

Cafè per a tothom

La vicepresidenta s'ha referit al corrent d'opinió recentralitzador a Espanya que va posar de manifest el CIS. "Hi ha estructures sobreres", ha dit, però són de l'Estat i de comunitats autònomes "que volen retornar competències", però no de les que tenen voluntat d'autogovern.

"Volem abordar el creixent afany de recentralització", ha dit, i "portarem totes les lleis que envaeixen competències davant el Constitucional".

stats