Política 20/02/2020

Joaquim Forn surt de la presó de Lledoners per treballar

L'exconseller d'Interior abandona el centre penitenciari en compliment de l'article 100.2 i treballarà en el departament legal de Mediapro a partir d'avui

Ara
1 min
Joaquim Forn sortint de la presó de Lledoners

Barcelona"Després de 841 dies sense llibertat". L'exconseller d'Interior Joaquim Forn ha sortit aquest dijous al matí per primera vegada de la presó de Lledoners, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. La junta de tractament del centre penitenciari va acordar que Forn pogués sortir per treballar. En una piulada, Forn, ha volgut recordar els "841 dies" que porta empresonat i ha donat les "gràcies" a les persones que li han donat suport.

Segons recull l'ACN, la seva filla i un altre familiar l'han recollit, poc després de les 7.30 h del matí. L'exconseller treballarà al departament legal de Mediapro, on s'encarregarà dels assumptes de dret públic, i estarà fora de la presó 12 hores i mitja al dia de dilluns a divendres.

Forn, condemnat a 10 anys i mig de presó per sedició, segueix l'estela del líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que es beneficien ja de l'aplicació de l'article 100.2, que flexibilitza el règim penitenciari. També Jordi Sànchez va gaudir d'un permís durant el mes de gener.

Les sortides de Forcadell, Bassa i Forn es produeixen en un moment en què la Fiscalia ha demanat al jutjat de vigilància penitenciària que revoqui la mesura. El ministeri va criticar que aplicar un règim de presó més flexible a un condemnat per un delicte "greu" pot tenir un efecte poc exemplaritzant de cara a la ciutadania. Contràriament al que passa amb els permisos penitenciaris de més de 72 hores, que no es poden tenir sense autorització del jutjat de vigilància penitenciària, l'aplicació de l'article 100.2 és immediata, encara que després el jutge decideixi acabar-la revocant.

stats