POLÍTICA
Política 06/07/2013

Joaquim Nadal: "‏‪La sentència del TC sobre l'Estatut no pot ser cap referència"

L'exconseller socialista censura que la reforma federal de la Constitució que debat aquest dissabte el consell territorial del PSOE posi els límits en el pronunciament del TC del 2010

Ara
1 min
Joaquim Nadal creu que ara votaria a favor de la independència

Barcelona"M'agradaria que veure progressar la convivència plurinacional però lamento dir que la sentència del TC sobre l'Estatut no pot ser cap referència". Així de contundent s'ha expressat aquest dissabte l'exconseller del PSC Joaquim Nadal al seu Twitter en una referència implícita al consell territorial del PSOE que aquest dissabte debat a Granada les bases del que hauria de ser una eventual reforma constitucional en sentit federal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reforma impulsada pel PSC reconeix el principi d'ordinalitat en el finançament –que les comunitats amb dèficit fiscal no perdin posicions en recursos per càpita un cop repartida la solidaritat- sempre i quan no sigui obligatori, sinó indicatiu. Segueix així la sentència el dictat de la sentència del Tribunal Constitucional del 2010 sobre l'Estatut, com va recordar ahir el mateix líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Ni consulta ni nació

El document de bases de la proposta de reforma constitucional en sentit federal que debat el PSOE no reconeix als territoris de l'Estat el dret a fer referèndums territorials ni dóna resposta a la plurinacionalitat de l'Estat. Sí que inclou, en canvi, la descentralització de la justícia i el blindatge competencial de les autonomies.

stats