INVESTIDURA
Política 12/06/2015

Jordi Martí i Amadeu Recasens queden al marge de les limitacions salarials de Colau i els seus regidors

La futura alcaldessa "separa l'estructura tècnica de la política" i no vol "generar situacions d'arbitrarietat" respecte d'altres gerències i alts càrrecs del consistori

Roger Tugas
2 min
Colau i Bosch, en la roda de premsa conjunta / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat aquest divendres que l'exregidor del PSC i exdirigent de MES Jordi Martí serà el nou gerent de l'Ajuntament, mentre que l'exdirector de l'Escola de Policia de Catalunya i expert en seguretat Amadeu Recasens serà el delegat de seguretat del consistori, una àrea que dependrà d'alcaldia, tal com va avançar l'ARA. "No volem ser sectaris i volem aprofitar la millor gent, sobretot per a càrrecs tècnics", ha defensat Colau, que ha assegurat que els empleats públics no han de patir per les seves condicions locals, que seran respectades –amb l'excepció d'alguns sous de directius que considera "desproporcionats" i que voldrà revisar–, i seran "essencials per aplicar els canvis a l'Ajuntament". "La majoria de gerències seran per a gent de la casa", ha avançat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, ha deixat clar també que la política de sous que vol fixar Barcelona en Comú, amb topalls retributius de 2.200 euros mensuals per a l'alcaldessa, els regidors i els càrrecs de confiança, "no afecta l'estructura tècnica". Per això, ni Martí ni Recasens veuran limitats els seus salaris respecte de l'escala actual, ja que volen "separar l'estructura tècnica de la política i assumeixen responsabilitats molt elevades". "Són càrrecs de lliure designació, però també càrrecs executius", ha afegit, i ha insistit: "Hem de respectar l'escala salarial quan fitxem persones amb perfil tècnic i no polític i poden generar situacions d'arbitrarietat [pel que fa a gerents amb sous diferents]".

De la mateixa manera, la líder de Barcelona en Comú ha reconegut que no sap com limitar els salaris dels seus regidors, tal com es van comprometre en el codi ètic de la candidatura, ja que els sous es voten en el ple i, per tant, haurà de pactar-ho amb els altres grups. En tot cas, si la retribució queda per sobre dels 2.200 euros mensuals, ha assegurat que destinaran els recursos sobrants a projectes que s'anunciaran "amb transparència".

Les quatre tinències d'alcaldia

A més, Colau ha confirmat que crearà quatre tinències d'alcaldia, com també va avançar l'ARA. La primera recaurà en Gerardo Pisarello i inclourà la gestió del règim intern, hisenda, pressupostostos, economia i ocupació. La segona, de drets socials, serà per a Laia Ortiz, que abraçarà serveis socials, salut, habitatge i educació. La tercera estarà en mans de Jaume Asens, que durà transparència, democràcia, participació i descentralització. Finalment, la quarta recaurà en Janet Sanz, que gestionarà urbanisme, mobilitat i medi ambient.

stats