Política 23/03/2015

Jordi Martí (MES): "Les andaluses posen en dubte els grans canvis que alguns vaticinaven a Espanya"

Els exsocialistes es presenten amb ERC a més de 70 municipis en què intentarà confeccionar governs d'esquerres sense CiU

Roger Tugas
1 min
ERC i MES han presentat l'acord municipalista que els unirà en una setantena de municipis de cara al 24 de maig / ACN

BarcelonaEl portaveu de Moviment d'Esquerres (MES), Jordi Martí, creu que els resultats de les eleccions andaluses "posen en dubte els grans canvis que alguns vaticinaven a Espanya", ja que evidencien que "el bipartidisme té una mala salut de ferro", malgrat que ha celebrat que "és una bona notícia que el PP s'enfonsi". Ha subscrit aquesta opinió la secretària general d'ERC, Marta Rovira, amb qui han presentat aquest dilluns a Nou Barris les més de 70 coalicions locals que han pactat de cara a les municipals. Un terç dels catalans podran votar al seu municipi una llista d'ERC-MES.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem abocats a guanyar per tenir igualtat d'oportunitats, justícia social o radicalitat democràtica", ha asseverat Rovira, que espera que aquesta i altres aliances es repeteixin a nivell nacional el 27-S. Martí, però, ha apuntat que MES encara "ha de definir el seu projecte per al 27-S" i ha recordat que també han tancat algunes aliances (poques) amb ICV o PSC i que en alguns municipis es presentaran sols.

Pel que fa als pactes postelectorals, Martí ha apostat per retenir i ampliar el ajuntaments d'esquerres i, "des de la perspectiva general", buscaran pactes per fer fora CiU dels governs. Tot això, ha matisat que "l'endemà de les eleccions cal saber llegir el millor acord en els pobles i ciutats", i ha deixat la porta oberta a enteses puntuals amb CiU si es veuen convenients. A Barcelona, de fet, ERC i MES encara estan negociant l'acord i allí la llista d'Alfred Bosch previsiblement haurà de triar entre pactar amb Xavier Trias o Ada Colau.

stats