Política 20/12/2014

Un jutge de Liechtenstein arxiva la causa per blanqueig contra Jordi Pujol

El cas es va desestimar el passat 24 de novembre sense que ningú hagi estat acusat

Efe
1 min

BarcelonaUn jutge de Liechtenstein ha arxivat la causa per blanqueig de capitals que tenia oberta contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, segons ha confirmat la Fiscalia d'aquell país a 'La Vanguardia. El diari barceloní publica avui que la causa oberta contra Jordi Pujol es va sobreseure el passat 24 de novembre, sense que ningú hagi estat acusat, segons l'adjunt del Fiscal General de Liechtenstein Frank Haun.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament, la jutge de Barcelona que investiga la fortuna oculta per Jordi Pujol a l'estranger ha acordat remetre una comissió rogatòria a Liechtenstein per obtenir informació sobre la investigació per blanqueig de capitals a l'expresident català i per descobrir si la seva família disposa de comptes en aquell país.

La titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona va tenir coneixement d'aquesta investigació a través d'un ofici de l'Oficina Central Nacional d'Interpol Espanya, que l'informava de que el jutge de la Princely Court of Justice de ese país Michael Jehle investigava a Pujol per blanqueig.

A través d'aquest ofici de la Interpol, el jutge demanava a la justícia espanyola informació sobre els antecedents de Pujol i les causes que l'expresident català tingui obertes a Espanya, als efectes de preparar una comissió rogatòria relacionada amb la causa penal per blanqueig de capitals

stats