Política 10/06/2012

Jordi Pujol al 'Financial Times': "Veuré una Catalunya independent? Estem en una cruïlla, mai se sap"

En una conversa amb el corresponsal del rotatiu econòmic a Espanya, Víctor Mallet, l'expresident de la Generalitat considera que Espanya ha tingut un "accident" amb el seu Ferrari i que Angela Merkel li està fent d'infermera

Ara
1 min
Captura de l'edició digital de l'entrevista a Jordi Pujol al Financial Times

Barcelona"Veuré la independència de Catalunya? Lògicament, la meva vida hauria de ser curta, però estem en un moment de cruïlla i en escenaris com aquests mai saps què pot passar". Aquesta frase està extreta d'un dinar-entrevista que el corresponsal del 'Financial Times' a Espanya, Víctor Mallet, va fer a l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i que es va publicar ahir al rotatiu econòmic. En aquesta entrevista, Pujol considera que la viabilitat d'un país no depèn de la seva grandària, sinó de si és "seriós" o no ho és.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident de la Generalitat confessa que durant tota la seva vida ha pensat que és "compatible" ser català i espanyol al mateix temps, però que això no és possible en el moment en què algú d'Espanya diu "escolta, tu no pots ser català". Segons Pujol, això és el que ha fet incrementar l'independentisme entre el nacionalisme català.

Qui va governar Catalunya durant 23 anys assegura que les relacions entre Catalunya i Espanya han arribat a un mal moment a causa del "fred de peus" que li ha entrat a l'Estat en veure el grau d'autonomia que tenen les 17 comunitats autònomes.

Pel que fa a la política econòmica del nou govern de Mariano Rajoy, Pujol resumeix que Espanya ha tingut un accident "amb el seu Ferrari" i que ara és Angela Merkel qui li fa d'infermera. "Rajoy farà el que li digui Brussel·les", conclou l'expresident de la Generalitat.

stats