Política26/08/2015

Jordi Sànchez: "La UE està fent l'impossible perquè Grècia no se'n vagi i no permetrà que surti Catalunya"

El president de l'ANC veu "indiscutible" que una Catalunya independent quedaria fora de la UE "en un moment inicial"

Ara

BarcelonaEl president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha afirmat aquest dimecres que la Unió Europea "no permetrà que surti [de la UE] Catalunya". "Per què ha de sortir de la UE? La UE està fent l'impossible perquè Grècia no surti", ha dit Sànchez, que ha recordat que l'economia de Catalunya té un pes importantíssim per a la zona euro.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la Cadena SER, Sànchez ha afirmat que és "indiscutible" i "una realitat" que Catalunya quedaria "transitòriament" fora de la UE en un "momentinicial" si es convertís en un estat independent. Encara que primer ha dit que això no passaria, el periodista li ha recordat unes paraules d'Artur Mas al diari italià 'La Repubblica' en què afirmava que Catalunya hauria de trobar "un règim transitori" que li permetés no sortir de la UE si és independent.

Cargando
No hay anuncios

Sànchez ha respost aleshores que Catalunya ja compleix les condicions i que podria assolir un "acord de transició" en què comptés amb les mateixes condicions que els membres de ple dret de la Unió Europea. De fet, ha dit que sortir de la UE "no vol dir que no hi hagi acords per mantenir totes les condicions que Catalunya té en relació amb Europa".

Sobre el 27-S, Sànchez ha dit que si les forces independentistes compten amb un 50% d'escons, el Parlament iniciarà el procés d'independència. Considera que la xifra és "correcta" i "ètica" i ha rebutjat que calgui comptar els suports en forma de vots.